Web apps uitgelicht

Geplaatst op 19 juni, 2015

Wat zijn web apps?

Een webapplicatie is kort gezegd een computerprogramma, maar dan in de vorm van een website.

Deze kan toegankelijk zijn via het Internet, maar kan net zo goed vertrouwd binnen de bedrijfsmuren geïnstalleerd worden op een centrale server.

Een webapp is dus eigenlijk alles dat meer is dan een standaard website. Voorbeelden van rasechte web apps zijn Microsoft Office 360, Google Docs, Dropbox, Facebook, Twitter, je favoriete immo of zoekertjes site, .. je snapt het wel. De mogelijkheden zijn enorm…

De voordelen van web apps?

Webapps zijn baas omdat:

  • Gemakkelijk te distribueren
  • Geen moeilijke software installaties
  • Geen updates wanneer er een nieuwe versie is
  • Toegankelijk van overal ter wereld, of gelimiteerd tot je bedrijf!
  • Werkt standaard op bijna alle computer systemen, groot of klein ( Microsoft Windows, Apple OSX, iOS, en alle toestellen met een web browser zoals Google Chrome, Safari, Firefox en soms zelfs Internet Explorer. )

En wat zijn nu de mogelijkheden van die web apps?

Zoals we al zeiden zijn de mogelijkheden enorm. De uiteindelijke oplossing zal uiteraard afhangen van de noden en het budget maar we kunnen hier samen aan het werk gaan om de ideale mix van features te bepalen. Hier zijn alvast enkele ideeën:

  1. Een applicatie voor een call center waarin vragenlijsten kunnen opgesteld worden, die dan afgewerkt worden door de werknemers.

  2. De online tool die uw klanten helpt bij de berekening van hun spaargeld ( zie onze formulieren demo http://waasit.be/formulieren ).

  3. Een tool waar je een excel bestand met statistische data in upload, die je dan conclusies laat trekken over de inhoud aan de hand van grafieken en zoekfuncties.

  4. Een promotie website die de feeds van verschillende providers gaat ophalen om de gebruiker te helpen de goedkoopste of beste oplossing te vinden 😉

  5. De aansturing van een reeks elektronische componenten via een grafische interface.

Ik ben overtuigd, waar kan ik terecht?

Het is uitermate belangrijk om aan de slag te gaan met een partner waarmee je kan samen zitten om te praten en te discussiëren ten goede van je droom oplossing.

Binnen Waasit is er een decennium aan ervaring met het bouwen van allerhande web applicaties gaande van verbeteringen aan bestaande projecten tot volledige geïntegreerde oplossingen. We staan je bij in het uitdenken van de ideale oplossing voor jouw idee! Neem gerust contact op via onze website.

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *